Særdeles sportsinteressert familiemann og upublisert forfatter med to og en halv skrevne bøker på samvittigheten.

To fotballstormakter, Vest Tyskland som verdensmestere i 1974, europamestere i 1980 og Frankrike som europamestere i 1984.
Bare navnene på spillerne på disse lagene gir mange gode og dårlige minner fra VM på 80 tallet.
Vesttyskerne som hadde fått opp en ny generasjon etter 1974 laget med Rummenigge i spissen, flankert av Uli Stielike, Hrubesch, Schuster, Briegel, Brehme og Littbarski.
Frankrike derimot stilte fryktinngytende lag med spillere som Michel Platini, Bossis, Tresor, Battiston, Six og Giresse.

Den første av disse to legendariske semifinaler ble spilt 8.juli 1982 i Sevilla. Frankrike ledet 3-1 i ekstraomgangene da Vest Tyskland setter inn Rummenigge. Stillingen ble til slutt 3-3 og kampen måtte avgjøres på straffer.
Paradoksalt nok ble tyskernes keeper, Schumacher en helt fordi han sikret at Vest Tyskland gikk til finalen, mens han egentlig skulle vært utvist og stengt ute av fotballen i all fremtid for angrepet på Battiston.
Kampen ble stoppet i mange minutter, men Frankrike fikk ikke et frispark en gang.

Se Schumachers angrep her

Se høydepunkter fra kampen her

I 1986 ”tørnet” gigantene sammen igjen. Ikke like dramatisk, men Frankrike fikk ikke sin revansje. Vest Tyskland vant 2-0 etter mål av Brehme og Völler. Men det var spenning til siste slutt siden Völler ikke scoret 2-0 målet før det var to minutter igjen.

Se høydepunkter her

Vest Tyskland vant ikke finalen, men Frankrike vant bronsen.

Vest Tyskland vant derimot fire år senere, i Italia og det var etter det engelske tapet i semifinalen at Gary Lineker kom med den etter hvert så kjente uttallelsen:
” Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win.”