Særdeles sportsinteressert familiemann og upublisert forfatter med to og en halv skrevne bøker på samvittigheten.

mandag 21. juni 2010

VM minner 11

St.hansaften 1998 går inn i historiebøkene som det største norske minne fra fotball VM.
En hel nasjon holdt pusten i de nervepirrende sekundene før Kjetil Rekdal skjøt ballen i mål.

Man blir aldri lei av å se straffen til Kjetil Rekdal og måten scorer på keeper Taffarel.

Det var et godt landslag Norge hadde på den tiden.
Det var slutten av Drillo epoken med innslag av de ”nye” som Tore Andre Flo og Ole Gunnar Solskjær. En veldig god blanding av erfarent og ungt.
Jeg så hele kampen om igjen st.hansaften 2008, 10 årsjubileet, og syntes det var en god fotballkamp å se om igjen!
Norge spilte bra og det var ikke en flakseseier!
Brasil stilte med sitt beste mannskap, med Ronaldo, Bebeto, Rivaldo, Denilson, Dunga, Cafu og Roberto Carlos for å nevne noen.

I det 79. minutt scoret Brasil med Bebeto. De fleste av oss trodde at slaget var tapt, og akkurat da føltes det fryktelig urettferdig for Norge hadde spilt så bra.
Så viste Tore Andre Flo et av sine mesterstykker og puttet ballen i mål kun 4 minutter senere. 1-1
Men ikke nok, for Norge måtte vinne for å gå videre til 8.dels finalen.
Så blir Flo revet ned innenfor 16 meteren. TV kameraene viste først at dette så fryktelig billig ut, men dagen etter var det heldigvis en svensk kameramann som hadde fanget inn at trøya til Flo sto som et telt ut fra kroppen. Straffen var klar den.