Om meg

Bildet mitt
Særdeles sportsinteressert familiemann og upublisert forfatter med to og en halv skrevne bøker på samvittigheten.

søndag 13. juni 2010

VM minner 7

I 1998 var David Beckham en av de absolutt største stjernene.
Han var mannen, spilleren og fotballguden som skulle sørge for at England skulle ta tilbake VM trofeet for første gang siden 1966.
England hadde humpet seg gjennom grunnspillet med seire mot Tunisia og Colombia, men hadde gått på et tap mot Romania. Veien til VM tittel så ut til å bli en lang en. Men som oftest er det aldri de som spiller best i grunnspillet som blir verdensmestere. (Italia i 1982 er vel et av de beste eksemplene på det)
I 8.delsfinalen skulle England møte Argentina. Et argentinsk lag som hadde vunnet alle kampene sine i grunnspillet.
Det var duket for et av de store oppgjørene.

Michael Owen og Alan Shearer hadde sørget for engelsk ledelse og England spilte bra. Tilslutt ble England slått ut på straffer som vanlig.
Men kampen huskes i ettertid best for utvisningen til David Beckham.
Etter å ha blitt taklet av Diego Simeone, lå han på bakken og sparket etter argentineren. Egentlig et uskyldig spark, men forferdelig unødvendig.
Rødt kort og ut av VM. Ingen vet hvordan kampen hadde gått hvis England hadde fått spilt med 11 mann. Argentina ble slått ut i kvarten av Nederland som ble slått ut i semien, så veien hadde nok blitt lang for England.
Men reaksjonene i England etter utvisningen er vel noe av det styggeste og mest grusomme vi har sett. Aldri før har vel en fotballspiller blitt hatet så mye, både fra mediene og fra folket. Det var rett og slett helt jævlig.

Se utvisningen her

VM minnet mitt denne gangen er egentlig ikke denne utvisningen eller den britiske reaksjonen, men et par gyllne fotballøyeblikk fire år etter.
England havnet i gruppe med Argentina, det var duket for revansje. ,Det var som et velregissert drama, igjen med David Beckham i hovedrollen.
På en måte var han tilgitt, men det Beckham gjør i denne kampen forandret statusen hans tilbake til helt!

På stillingen 0-0 får England straffe og Beckham er eksekutør. Jeg har ofte tenkt på hva Beckham tenkte da han sto foran ballen for å skyte.
Uansett, Beckham skyter, ballen går i mål og man ser en utrolig glad mann som løper mot tribunen og kysser "three lions" på drakten.

For en revansje, og viser hvilken mental styrke David Beckham har. Fra århundrets syndebukk i 1998 til heltestatus fire år senere.

Se straffen til Beckham her

Da lagene gikk til pause fikk vi også se et av VM historiens største øyeblikk utenfor banen da Beckham og Diego Simeone går sammen av banen og tar VMs viktigste hand shake før de går i garderoben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar