Om meg

Bildet mitt
Særdeles sportsinteressert familiemann og upublisert forfatter med to og en halv skrevne bøker på samvittigheten.

torsdag 6. mai 2010

Ligg unna Jan Jönsson!

I disse dager avslutter fotballen sesongen og mest sannsynlig blir det en ny runde med stol-leken. Flere trenere må nok, mot sin vilje, finne seg en ny arbeidsgiver, men historien viser at det stort sett ikke er noe problem.
Derimot er det andre trenere som er mer ettertraktet på jobbmarkedet, og noen lag som er mer ettertraktet å trene har fått eller får ledig stol, som f.eks Norge, Sverige og Rosenborg.
Nå tar jeg med Rosenborg fordi jeg regner med at Erik Hamrén tar med seg flyttelasset over grensen og blir ny Boss i Sverige.

Derfor vil Rosenborg trenge ny trener. Hamrén har gjort en formidabel jobb for Rosenborg og det er lett å se hvorfor Svenska Fotbollsforbundet vil ha ham som ny sjef.

Jeg må innrømme at jeg føler med Rosenborg i denne situasjonen. Det er ikke mange år siden de opplevde at Hareide tok samme manøver.
Kontinuitet er viktig sier alle og det er nok riktig. Nå har ikke Hamrén vært i RBK mer enn halvannet år, men han har på den tiden bygget opp noe som er godt rustet for fremtidig suksess, avhengig av at han fortsetter som trener. Derfor forstår jeg frustrasjonen, og det dype ønsket om å beholde ham.
Men, som Mini sier, hvis hjernen allerede er motivert for, og innstilt på en annen jobb er det ikke noe poeng å holde på ham.

Men, Rosenborg ga sågar klar melding til NSF om å holde seg unna Hamrén, fordi de er opptatt av norsk fotballs utvikling og norsk fotball utvikles bedre ved at Hamrén fortsetter som Rosenborg trener og ikke overtar det norske landslaget. Noe Semb kjøpte og lukket derfor muligheten for at Hamrén skulle trene det norske landslaget.
Det er i og for seg et bra argument. Det samme argumentet bør jo da faktisk også brukes hvis Semb har tenkt å hente Jönsson fra Stabæk! For det kan ikke være slik at Rosenborg har hevd på å være enerådende seriemester og i så måte må skånes for at landslaget henter treneren ellers vil utviklingen av norsk fotball gå i feil retning? Da bør også det gjelde for Rosenborgs konkurrenter.

Så innser Rosenborg nå at Hamrén glipper for dem. Han blir nok helt sikkert ny landslagssjef i Sverige. Da dukker Jan Jönssons navn opp som en mulig kandidat som trener for RBK!
Er ikke Jan Jönsson like viktig for Stabæk og utviklingen av norsk fotball? Eller skal ikke argumentet for at NSF ikke skulle hente Hamrén gjelde lenger?
Er det ikke slik at hvis nivået på norsk fotball skal bli bedre må lagene blir bedre, topplagene må bli bedre og at det må bli skarpere konkurranse i toppen? Spissere konkurranse i toppen gjør at de lagene som skal konkurrere i Europa er bedre skodd.
Og det er jo ikke slik at nå når RBK har vunnet serien igjen, skal alle stå på sidelinjen og applaudere de inn i obligatorisk CL kvalifisering år etter år! Her skal det kjempes om gull og CL spill hvert eneste år!

Derfor, hold dere unna Jan Jönsson, Rosenborg. Jan Jönsson er like viktig for utviklingen av Stabæk og norsk fotball som Erik Hamrén er/var for Rosenborg og norsk fotball.
Det må finnes andre kandidater.

Men nå er det jo slik at man til slutt er seg selv nærmest og gjør som man vil og mange ganger frafaller tidligere argumenter og prinsipper og RBK kommer sikkert til å jakte på Jönsson.

Så kan det jo hende at alt dette er medieskapt også da.

Men jeg føler meg også trygg på at Jan Jönsson blir i Stabæk 

Til neste gang

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar