Om meg

Bildet mitt
Særdeles sportsinteressert familiemann og upublisert forfatter med to og en halv skrevne bøker på samvittigheten.

torsdag 6. mai 2010

I love sprint

Det er et eller annet med sprintøvelsene som fenger.
I friidrettens verden omtales sprintøvelsene som formel 1. Når 100 meter finalene skal sprintes er det stappfullt på tribunene. Sekundene før det smeller er det musestille.
Så er det hele over på ti sekunder.
Likevel har det vært mye dramatikk før selve finalen med alle mellomrundene og semifinalene. Man får med seg mye sprint og god idrett gjennom alle heatene.

Det er et eller annet med å se verdens raskeste menn og kvinner. Ingen løper fortere. Og vinnerne får navnet sitt skrevet inn i historiebøkene med gullskrift.
Og det å se Usain Bolt løpe 100 og 200 meter er som 100 % ren sportsnytelse.

Sprint i langrenn er en forholdsvis ny øvelse. Med Hetland som den første ubestridte kongen!
I helgen så jeg Ola Vigen Hattestad knuse konkurrentene. Igjen!
Jeg må innrømme at langrennsprint blir mer og mer fascinerende. Det er action, det er kamp mann mot mann, kvinne mot kvinne. Det er uforutsigbart, det er spennende og lett å følge med på. Mitt tips er at sprintøvelsene kommer til å bli av de mest populære langrennsøvelsene i fremtiden.

På skøyter har ikke Norge samme tradisjoner som i allround og langdistanse.
Det handler ofte om kultur og profiler. Men, fra Per Bjørang, Frode Rønning, Roger Strøm, Grunde Njøs og Edel Therese Høiseth burde det være kulturgrunnlag for å få frem toppsprintere på skøyter. Og det er sjeldent det er så stabilt ”trøkk” på tribunene som når 500 og 1000 meter går av stabelen i World Cup. Med musikk som dunker ut fra høytalerne går skøytefolkets formel 1 løpere fortere enn man kan ane på to knivskarpe skøyteblad. Hastigheter opp mot 50 km/h er helt rått og se på. Det internasjonale nivået i sprintklassene er skyhøyt. Nasjoner som Japan, Kina, Korea, USA, Canada, Russland og Nederland satser stort på de korte distansene.

Vår beste spesialsprinter, Dag Erik Kleven gikk nå i helgen to ganger under 36 sekunder på 500 meter i Vikingskipet og kvalifiserte seg til World Cup i Calgary.
Veldig artig, og på tide vi fikk med en spesialsprinter på laget igjen 

Som jeg startet med, I love sprint. Det er noe eksplosivt og actionfylt over å se sprintere i full utfoldelse.

Men det handler om kultur og kanskje Vigen Hattestad og Kleven kan være med å skape enda større engasjement og interesse rundt vintersportens ”formel1” øvelser?

Til neste gang

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar