Om meg

Bildet mitt
Særdeles sportsinteressert familiemann og upublisert forfatter med to og en halv skrevne bøker på samvittigheten.

tirsdag 11. mai 2010

Lytt til erfarne fjellfolk

Eller lytt til erfarne skøyteløpere.
Eskil Ervik er nylig ansatt i skøyteforbundet med ansvar for markedet og sponsorer.
Et skøyteforbund jeg trodde ikke hadde økonomi til å ansette flere.

Men det er helt riktig å ansette Ervik fordi han kan generere mer penger til et fattig skøytemiljø enn noen andre i miljøet. Han har navnet, han har jobbet med marked og salg, han har kontaktnettet som skal til.

Men da må skøyteforbundet gjøre jobben lettere for Ervik. Siste dagers medieoppslag og tilstanden på skøytemiljøets debattsider viser at det fortsatt er gruff i systemet, og da må det kanskje kraftigere virkemidler enn Ali Kaffe for å kurere gruffet.

Skøytenorge har ikke ryddet opp skikkelig, og skøytemiljøet er splittet. Og et så lite miljø har ikke råd til splittelse.

Eskil Ervik sier at potensialet for sårt tiltrengte sponsorkroner er det tredobbelte av dagens. Det er nok helt riktig, men det krever innsats for å få disse pengene. Og ikke minst at Skøytesporten kan fremvise en idrett som har foretatt vårrengjøringen og viser at de står i samlet flokk. Før det er tilfelle gjør man jobben til Eskil Ervik betydelig vanskeligere.

Hvem sitt ansvar er det?
Som alltid, er dette et lederansvar. I forbund, krets og klubb.

Med nye trenere og egne dedikerte folk med ansvar for sponsorer er forutsetningene tilstede for å skape det nye skøytenorge!

Da trenger vi også ledere som viser vei.

For lytt til erfarne skøyteløpere som har troen på tredobling av økonomien! Men da må produktet være bra også.
Den jobben må lederne gjøre, og det tror jeg de klarer.

Til neste gang….

2 kommentarer:

  1. Er det fortsatt noen som går på skøyter ?

    SvarSlett
  2. Faktisk et godt spørsmål Pål. I 2008 var det registrert kun 173 aktive mannlige skøyteløpere i alderen 20-25 år. Kun 6 av 56 særforbund har færre utøvere i samme alder. Så man kan godt si at norsk skøytesport har en enorm rekrutteringsmessig utfordring!

    SvarSlett